Šefčovič: Prijatie eurovalu bolo prijaté s úľavou

13.10.2011 Celý región

Brusel 13. októbra (TASR) – Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič dnes večer pre TASR potvrdil, že dostáva množstvo odkazov od svojich kolegov v Európskej únii, ktorí oceňujú, že Slovensko ratifikovalo dočasný euroval.

\"Bolo to prijaté s veľkým potešením a úľavou. Už nejakú dobu dostávam veľký počet esemesiek, kde všetci moji kolegovia vyjadrujú veľké potešenie, že toto rozhodnutie bolo prijaté s takou veľkou podporou poslancov Národnej rady Slovenskej republiky,\" povedal eurokomisár. Dodal, že dnešným hlasovaním o dočasnom eurovale Slovensko vyslalo európskym partnerom jasný signál, že svoje členstvo v Európskej únii a eurozóne berie zodpovedne a plne rešpektuje všetky záväzky členských krajín EÚ a uvedomuje si, že zachovanie finančnej stability je v záujme všetkých krajín eurozóny, vrátane Slovenska.

„Verím, že toto rozhodnutie je jednoznačnou odpoveďou na kritické hlasy zaznievajúce na adresu Slovenskej republiky v uplynulých dňoch,“ povedal.

Slovenský eurokomisár uviedol, že Európsku úniu v blízkej budúcnosti v súvislosti s riešením menovej krízy čaká séria ďalších ťažkých rozhodnutí a teraz nasleduje etapa prípravy summitu EÚ, ktorý sa bude konať budúci týždeň, kde sa majú prijímať vážne rozhodnutia o tom, ako bude Európska únia bojovať s hospodárskou krízou.

„Verím, že Slovensko počas nich potvrdí dnešným hlasovaním nastolenú líniu a rokmi budovaný imidž férového hráča a dôveryhodného európskeho partnera,“ povedal Šefčovič.
 

Vyberte región